Prima   -  Noutăți - A fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 5,7 mil. lei, pentru extinderea sistemului de canalizare în orașul Edineț

A fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 5,7 mil. lei, pentru extinderea sistemului de canalizare în orașul Edineț

05.04.2024   763 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, SRL „Izodromgaz” și Primăria municipiului Edineț au semnat un contract de antrepriză pentru extinderea sistemului de canalizare în orașul Edineț în cadrul proiectului „Construcția stației de tratare a apei și extinderea sistemului de canalizare în orașele Edineț și Cupcini”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Contractul a fost semnat vineri, 5 aprilie curent, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Conform contractului, în decurs de maxim șase luni de la primirea ordinului de începere a execuției, SRL „Izodromgaz” s-a angajat să extindă sistemul de canalizare din orașul Edineț cu aproximativ 4,5 km, în perimetrul străzilor Mihai Eminescu, Șoseaua Bucovinei și Alexandru Hâjdeu, ceea ce va permite conectarea a peste 300 de gospodării.

Acest proiect va îmbunătăți condițiile de mediu prin reducerea surselor de poluare și va contribui și la consolidarea capacităților autorității publice locale în dezvoltarea și susținerea prestatorilor de servicii regionali pentru gestionarea eficientă a sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 5.729.730 de lei, contribuția Primăriei municipiului Edineț fiind de 10% din valoarea contractului.

Dosarul proiectului „Construcția stației de tratare a apei și extinderea sistemului de canalizare în orașele Edineț și Cupcini” a fost depus în cadrul Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională, în anul 2020. Proiectul este inclus în Documentul Unic de Program (2022-2024).

Proiectul prevede și construcția unei stații de tratare a apei în orașul Edineț, măsură investițională finanțată de Guvernul Austriei prin intermediul Agenției Austriece pentru Dezvoltare.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase