Prima   -  Noutăți - La Edineț a avut loc o ședință pentru inițierea lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare

La Edineț a avut loc o ședință pentru inițierea lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare

09.04.2024   435 accesări  

În municipiul Edineț vor începe, în curând, lucrările de construcție-montaj pentru extinderea sistemului de canalizare în cadrul proiectului „Construcția stației de tratare a apei și extinderea sistemului de canalizare în orașele Edineț și Cupcini”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Marți, 9 aprilie curent, în incinta Primăriei municipiului Edineț a avut loc o ședință pentru inițierea lucrărilor de construcție-montaj în cadrul acestui proiect de dezvoltare urbană. Reprezentanții ADR Nord, autoritatea publică locală, proiectantul, antreprenorul responsabil de executarea lucrărilor de construcție-montaj și alte părți implicate au discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune în procesul de implementare a contractului de antrepriză semnat recent.

Conform contractului, în decurs de maxim șase luni de la primirea ordinului de începere a execuției, SRL „Izodromgaz” s-a angajat să extindă sistemul de canalizare din orașul Edineț cu aproximativ 4,5 km, în perimetrul străzilor Mihai Eminescu, Șoseaua Bucovinei și Alexandru Hâjdeu, ceea ce va permite conectarea a peste 300 de gospodării.

Acest proiect va îmbunătăți condițiile de mediu prin reducerea surselor de poluare și va contribui și la consolidarea capacităților autorității publice locale în dezvoltarea și susținerea prestatorilor de servicii regionali pentru gestionarea eficientă a sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare.

Valoarea totală a proiectului constituie 5.772.185 de lei, din care 5.194.967 de lei – din sursele FNDRL și 577.218 de lei – contribuția Primăriei municipiului Edineț.

Proiectul „Construcția stației de tratare a apei și extinderea sistemului de canalizare în orașele Edineț și Cupcini” a fost depus în cadrul Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională, în anul 2020. Proiectul este inclus în Documentul Unic de Program (2022-2024).

Proiectul prevede și construcția unei stații de tratare a apei în orașul Edineț, măsură investițională finanțată de Guvernul Austriei prin intermediul Agenției Austriece pentru Dezvoltare.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase