Prima   -  Noutăți - La Edineț a început construcția unui complex multifuncțional sportiv. Andrei Spînu: „Guvernul continuă să investească în tinerii noștri”

La Edineț a început construcția unui complex multifuncțional sportiv. Andrei Spînu: „Guvernul continuă să investească în tinerii noștri”

25.04.2024   395 accesări  

Circa 100 de mii de locuitori din raioanele Edineț, Briceni, Ocnița, Râșcani, Dondușeni și turiștii vor beneficia de acces la infrastructură regională sportivă modernă, grație unui proiect de dezvoltare urbană implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord și finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Joi, 25 aprilie 2024, în municipiul Edineț a avut loc lansarea lucrărilor de construcție a Complexului multifuncțional sportiv din municipiul Edineț. La eveniment au participat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, conducerea Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, autoritatea publică locală, reprezentanți ai companiei de construcții și locuitori ai municipiului Edineț.

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: „Astăzi, la Edineț, s-a dat start lucrărilor de construcție a unui complex sportiv multifuncțional. Datorită acestui proiect, circa 100 de mii de locuitori din raioanele Edineț, Briceni, Ocnița, Râșcani, Dondușeni și turiștii vizitatori vor avea acces la o infrastructură sportivă la standarde europene. Guvernul continuă să investească în tinerii noștri.”

Maria Prisacari, director ADR Nord: Evenimentul de astăzi aduce multă bucurie pentru noi toți, dar în special pentru locuitorii municipiului Edineț și pentru sportivii și tinerii din raioanele Edineț, Briceni, Ocnița, Râșcani și Dondușeni. Vom depune toate eforturile ca, în mai puțin de doi ani, beneficiarii viitorului complex sportiv din Edineț să aibă posibilitatea să practice un mod sănătos de viață și chiar să persevereze în domeniul sportului.

Constantin Cojocaru, primarul municipiului Edineț: „Mulțumim Guvernului Republicii Moldova pentru că a găsit resurse pentru construcția unui centru multifuncțional sportiv în municipiul Edineț. Va fi un centru unic în această zonă și poate chiar în Republica Moldova. Va fi posibil să organizăm activități sportive, competiții și evenimente de odihnă. Ne dorim ca toți cetățenii, de la mic la mare, să fie parte componentă a acestui proces.” 

Conform contractului, în decurs de maxim 22 de luni de la primirea ordinului de începere a execuției, SRL „Clemantin” s-a angajat să construiască un complex sportiv multifuncțional în municipiul Edineț, pe strada Șoseaua Bucovina, nr. 33/B. Se vor construi/monta un bazin de înot (parametri: 25 x 10 m, H = 1,8 m, V = 450 metri cubi), un bazin de înot pentru copii (parametri: 8,2 x 4,6 m, H = 0,6-1,06 m, V = 22,6 metri cubi), o sală sportivă multifuncțională (suprafață: 630 mp), 500 m de apeduct, 200 m de canalizare, 170 m de gazoduct, rețele de energie electrică pe o suprafață de 240 mp și un sistem fotovoltaic de 100 kW.

Printre cei aproximativ 100 de mii de beneficiari ai proiectului se numără cel puțin 10 agenți economici, care vor putea dezvolta afaceri în domeniul turismului sportiv, cel puțin 5 școli sportive din orașele Edineț, Briceni, Ocnița, Râșcani, Dondușeni. Totodată, cel puțin 500 de elevi vor practica în mod regulat sportul în viitorul complexul multifuncțional sportiv, iar șase federații sportive vor avea acces la infrastructura creată pentru a organiza competiții sportive regionale, naționale și internaționale.

Acest proiect va contribui la îmbunătățirea infrastructurii regionale pentru dezvoltarea sportului și punerea în valoare a patrimoniului sportiv, prin organizarea diverselor activități sportive pentru promovarea imaginii Regiunii de Dezvoltare Nord drept regiune favorabilă pentru practicarea și dezvoltarea sportului ca mod sănătos de viață.

Valoarea totală a proiectului Crearea complexului multifuncțional sportiv în municipiul Edineț” constituie 32.592.49 de lei, din care 27.051.773 de lei – din sursele FNDRL și 5.540.724 de lei – contribuția Primăriei municipiului Edineț.

#GuvernulConstruiește #DezvoltămÎnNord

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase