Prima   -  Noutăți - În municipiul Soroca se desfășoară o serie de lucrări de revitalizare și dezvoltare urbană

În municipiul Soroca se desfășoară o serie de lucrări de revitalizare și dezvoltare urbană

07.05.2024   409 accesări  

În municipiul Soroca se desfășoară o serie de lucrări de revitalizare și dezvoltare urbană în cadrul unor proiecte implementate de Agenția de Dezvoltare Regională Nord și finanțate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Marți, 7 mai curent, reprezentanții ADR Nord au efectuat vizite de monitorizare pe șantierele din municipiul Soroca, unde s-au întâlnit cu părțile implicate în procesul de implementare a două proiecte. Împreună cu autoritățile, entitățile implicate au pus în discuție un șir de aspecte privind impulsionarea implementării proiectelor, identificând soluții în acest sens.

Crearea și dezvoltarea infrastructurii subzonei Soroca a Zonei Economice Libere Ungheni-Business presupune executarea unor lucrări de construcție-montaj precum construcția sistemului de alimentare cu gaze naturale cu o lungime de 3960 m, montarea liniei electrice în cablu de 10 kV cu o lungime de 3000 m, construcția a două căi de acces, cu o suprafață totală de 2510 mp, și lucrări de amenajare a terenului, pe o suprafață de 17,6 ha. Pentru realizarea acestor lucrări au fost semnate trei contracte de antrepriză, în valoare totală de 24,7 mil. lei, contribuția locală fiind de 10% din valoarea contractelor. Rezultatele acestui proiect vor contribui la crearea unei platforme economice pentru populația economic-activă din municipiul Soroca și din regiunea proximă.

La Instituția de Educație Timpurie (IET) nr. 7 „Calina” din Soroca, cu o suprafață de 1200 mp, se desfășoară lucrări de reparație capitală. Lucrările de renovare presupun termoizolarea pereților clădirii, reconstruirea acoperișului (520 mp) și instalarea unui sistem de încălzire autonom conectat la energie electrică regenerabilă. Printre beneficiarii finali ai acestui proiect se numără 100 copii de vârstă preșcolară, inclusiv de origine romă, din zona de revitalizare a municipiului Soroca, 23 de cadre didactice și nedidactice angajate în cadrul IET nr. 7 „Calina” și circa 10 mii de locuitori din dealul municipiului Soroca. Valoarea proiectului constituie circa 7 mil. lei, contribuția locală fiind de 10% din valoarea proiectului.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează șapte noi proiecte de revitalizare și dezvoltare urbană.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase