Prima   -  Noutăți - Delegație din Italia, în vizită la ADR Nord

Delegație din Italia, în vizită la ADR Nord

12.08.2010   2265 accesări  

În scopul stabilirii unor repere de colaborare în domeniul surselor alternative de energie, în data de 12 august curent, în incinta ADR Nord, a avut loc o întrunire a colaboratorilor Agenției cu reprezentanții unor organizații și instituții italiene ce activează în domeniul utilizării surselor energetice renovabile din agricultură.

Din componența delegației italiene au făcut parte Romeo Cuzzit de la Departamentul Agricultură a Regiunii Autonome Friuli Venezia Guilia, Elena Bulfoni de la Facultatea Agrară a Universității Udine și Valentino Volpe de la Agenția Regională pentru Dezvoltarea Agriculturii. Delegația din Italia s-a aflat câteva zile în Republica Moldova și a participat la un seminar internațional dedicat surselor alternative de energie.

În cadrul discuției, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a informat oaspeții despre procesul de dezvoltare regională, despre crearea ADR Nord, obiectivele și activitățile realizate de echipa Agenției în anul 2010, mecanismul de elaborare și finanțare a proiectelor regionale și rolul care îi revine Agenției în acest proces. În acest context, a fost menționată și importanța atragerii investițiilor externe pentru dezvoltarea sectorului economic la nivel de regiune.

Membrii delegației din Italia au demonstrat un interes deosebit față de procesul de dezvoltare regională și perspectivele de cooperare între organizațiile din Moldova și Italia în domeniul agro-energeticii și bioenergeticii. De asemenea, ei au menționat oportunitățile aplicării tehnologiilor noi în Republica Moldova.