Prima   -  Noutăți - Parteneriat ADR Nord ”“ Centrul Regional CONTACT-Bălți

Parteneriat ADR Nord ”“ Centrul Regional CONTACT-Bălți

19.08.2010   2758 accesări  

Parteneriat ADR Nord - Centrul Regional CONTACT-Bălți

Prima ședință de lucru care generează perspective de colaborare între Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale CONTACT-Bălți s-a desfășurat în incinta agenției la 19 august 2010.

În cadrul întrunirii au fost trasate unele obiective de colaborare între cele două instituții, care sânt orientate spre implusionarea procesului de dezvoltare regională prin crearea parteneriatelor APL-ONG și parteneriatelor public-private, identificarea și atragerea fondurilor externe la nivel regional, promovarea practicilor de succes și asigurarea unui schimb de experiență la nivel regional și național.

Directorul ADR Nord Dl Ion Bodrug a informat experții Centrului Regional CONTACT-Bălți despre activitatea și realizările agenției, a adus exemple concrete de cooperare a insituției cu diverse organizații și programe de finanțare, menționând concomitent rolul important pe care î-l pot asigura organizațiile neguvernamentale în procesul de dezvoltare regională. De asemenea directorul agenției a informat oaspeții depsre obiectivele asumate de ADR Nord pentru anii 2010 - 2012.

Dna Veronica Savin, directorul Centrului Centrului Regional CONTACT-Bălți, a menționat activitățile realizate de către organizație în domeniul dezvoltării regionale, care au ca bază programe de succes implementate pe parcursul ultimului deceniu în domeniul dezvoltării comunitare. În acest context, ea a venit cu prezentarea unui nou proiect, realizat de Centrul CONTACT-Bălți cu finanțarea oferită de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID),  gestionat de Academia pentru Dezvoltare Educațională (AED). Acest proiect are ca obiective de bază informarea societății civile despre procesul de dezvoltare regională, oferirea serviciilor de insruire și consultanță liderilor ONG și reprezentanților instituțiilor mass-media privind elaborarea politicilor publice, promovarea practicilor de succes, accesarea fondurilor locale și externe pentru proiectele regionale.

 

În final reprezentanții ambelor instituții au confirmat disponibilitatea de a intensifica procesul de colaborare în baza unui schimb informațional reciproc, promovarea campaniilor de informare comune și realizarea acțiunilor bazate pe un parteneriat viabil.