Prima   -  Noutăți - Eficiența energetică în infrastructura de iluminare stradală

Eficiența energetică în infrastructura de iluminare stradală

26.08.2010   2102 accesări  

 Eficiența energetică în infrastructura de iluminare stradală 

La 25 august 2010, la oficiul ADR Nord specialiștii unei companii autohtone în eficiență energetică, au realizat o prezentare a tehnologiei LED și a unei soluții pe baza acesteia. Au fost prezenți colaboratorii agenției, directorul ZEL „Bălți", domnul Ciobanu Marin și reprezentanții companiei în cauză.

Specificul tehnologiei este:

  • A Cu aceiași luminozitate, iluminarea străzii Led 150W înlocuiește 400W ale unui bec obișnuit, astfel iluminarea stradală cu LED poate economisi 250W, 10 ore de lucru , astfel fiecare lampă economisește 2500WH, timp de 1 an.
  • B. Durata de exploatare : A unui bec obișnuit este de la 1 la 2 ani, cu atenuarea luminozității, în timp ce diodele Led funcționează 100,000 ore, plus la alte componente, se oferă garanție pentru 2 ani (11,000 ore de lucru) și întreținere nelimitată.

  • C. Investiții în infrastructură: (sunt bune pentru construcțiile noi și se pot înlătura transformatoarele finisate) din cauza consumului ridicat de energie pentru tuburile obișnuite, astfel diametrul cablului este mai mare și cu transformatoare aflate la 3km pentru unul, iar pentru lămpile LED, cablul este mai subțire, iar transformatoarele 15km pentru unul.
  • D. Reducerea cantității de stâlpi pentru iluminarea stradală, pentru lămpile LED distanța între stâlpi ajunge la 50m, cu lățimea drumului de 16 m.

Pentru maxim de detalii asupra acestei tehnologii scrieți un mesaj la adresa: office@escovoltage.md