Prima   -  Noutăți - Ședința ordinară a Clubului Oamenilor de Afaceri din Bălți.

Ședința ordinară a Clubului Oamenilor de Afaceri din Bălți.

10.09.2010   1441 accesări  

Recent, în incinta Incubatorului de Afaceri "Impuls" din mun. Bălți s-a organizat ședința Clubului Oamenilor de Afaceri "Manager Club" unde a participat dl Ion Bodrug, directorul ADR Nord.

 În cadrul întrunirii, dl. Bodrug a venit cu un salut din partea agenției,  menționând faptul că ar fi binevenit implementarea unor astfel de practici de colaborare.

   " Suntem într-un proces de transformări privind politica dezvoltării regionale, iar Republica Moldova are nevoie de prieteni în acest proces. ADR Nord apreciază intenția ambasadei  Germaniei privind inițierea unui schimb de experiență și informare, benefic pentru Regiunea de Nord, precum și a colaborării mai strânse în domeniul dat. D-lui și-a exprimat speranța că aceste tradiții de aprofundare a relațiilor de colaborare și interes reciproc, se vor extinde și vor fi preluate de alte instituții și organizații cointeresate în domeniile de dezvoltare a ADR Nord. "

   Subiectul de bază pus în discuție s-a referit la programele de susținere a antreprenorilor din Moldova de către Guvernul Germaniei. Această informație a fost prezentată de către dna Iulia Kharl, șef-adjunct al Misiunii Economice, Ambasada Germaniei în Moldova. Cei prezenți au aflat despre succesele colaborării între Republica Moldova și Germania în domeniul susținerii antreprenorilor, oportunitățile oferite de Ambasada Germaniei.

    Antreprenorii din Moldova pot beneficia de consultanță din partea experților germani, pot beneficia de cursuri de instruire la locul de muncă, pot beneficia de instruire și practică în Germania - acestea sunt unele din multiplele posibilități de dezvoltare a afacerii proprii cu suport din Germania.

   Dl Ion Banari, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri din Bălți, a menționat că în perioada trecută în Republica Moldova au venit cca 6oo de consultanți străini, dintre aceștia jumătate au lucrat în partea de nord a țării.

  Despre exemple concrete de colaborare au vorbit dl Vladimir Surdu, directorul școlii profesionale nr.3, dl Marin Ciobanu, directorul Zonei Economice Libere "Bălți".  

  La finele ședinței dl Ion Banari a înmînat carnete de membru al Clubului la persoanele care au aderat la această organizație a antreprenorilor din zona de Nord a Republicii Moldova.