Prima   -  Noutăți - Conferința Internațională „Depășirea disparităților regionale ”“ Cum să obții o mai bună implementare a politicilor regionale a Uniunii Europene”

Conferința Internațională „Depășirea disparităților regionale ”“ Cum să obții o mai bună implementare a politicilor regionale a Uniunii Europene”

13.09.2010   1614 accesări  

În perioada 4-9 septembrie  2010, reprezentanți ai Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale au participat la  conferința Internațională „Depășirea disparităților regionale - Cum să obții o mai bună implementare a politicilor regionale a Uniunii Europene", desfășurată în orașul Ohrid, Macedonia.  

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Auto-guvernării Locale a Macedoniei, cu suportul Biroului de Cooperare Tehnică al Germaniei (GTZ) în Macedonia, subvenționat de Ministerul Federal al Economiei și Dezvoltării al Germaniei.

Obiectivul reuniunii a fost realizarea unui dialog constructiv vis-a-vis de implementarea politicilor de depășire a disparităților regionale în cadrul Uniunii Europene, și în special în statele care tind spre integrare în UE sau a statelor vecine.

Conferința a fost deschisă de  Ministrul auto-guvernării locale din Macedonia, dl. Musa Xhaferri, care s-a referit la specificul dezvoltării regionale din Republica Macedonia, instituțiile responsabile, atribuțiile acestora, dar și problemele cu care se confruntă Guvernul în realizarea politicii regionale a statului.

 În calitate de participanți au fost reprezentanții autorităților administrației publice centrale, regionale și locale din 17 țări: Belgia, Serbia, Ungaria, Georgia, Croația, Bulgaria, Slovenia, Franța, Ucraina, Republica Moldova,  și altele.

În cadrul Conferinței au fost organizate 3 grupuri de lucru în care s-a vorbit despre condițiile politice și administrative cadru necesare pentru dezvoltarea regională, mobilizarea participării în dezvoltarea regională și finanțarea dezvoltării regionale.

Reprezentanții țării noastre au vorbit despre domeniul dezvoltării regionale din țara noastră, etapele de elaborare a strategiilor de dezvoltare regionale, aplicînd metode transparente și participative  ale tuturor celor prezenți. De asemenea, au fost prezentate etapele de identificare și aprobare a propunerilor de proiecte dezvoltare regională cu aplicare a metodei botomm up.