Prima   -  Noutăți - Vizita reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale din Polonia la Cimișlia

Vizita reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale din Polonia la Cimișlia

05.10.2010   1770 accesări  

    La 1 octombrie 2010 în or. Cimișlia s-a petrecut seminarul cu genericul: "Experiența Poloniei în domeniul dezvoltării regionale".

   În cadrul seminarului au participat reprezentanții Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, Agenția de Dezvoltare Regională Nord, Centru și Sud, Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord, Centru și Sud.

    ADR Nord a fost reprezentat de directorul Bodrug Ion, specialistul în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor Constantin Bândiu și specialistul în probleme strategice și planificare Ruslan Belousov.

    Deschiderea seminarului a fost elaborată de viceministru al Construcțiilor și Dezvoltării Regionale  Veaceslav Guțuțui, iar D-na Culeșov Maria - director la Agenția de Dezvoltare Regională Sud a expus o scurtă prezentare despre dezvoltarea regională în Republica Moldova.

    După unele discuții în fața reprezentanților au fost efectuate prezentări de către: Daniel BaliÅ„ski, Ministerul Dezvoltării Regionale ale Poloniei despre politica regională în Polonia și Andrzej Gawron despre cooperarea transfrontalieră.

   Seminarul s-a finalizat cu discuții și dezbateri în privința subiectul propus.