Prima   -  Noutăți - ADR Nord a participat la un forum regional de investiții organizat la Ungheni

ADR Nord a participat la un forum regional de investiții organizat la Ungheni

11.10.2010   2520 accesări  

În perioada 8-9 octombrie curent, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a fost invitat la Ungheni, unde s-a desfășurat Forumul Regional de Investiții cu genericul „Investiții pentru dezvoltare”, ediția a III-a. Forumul a fost organizat de autoritățile Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, Agenției de Dezvoltare Regională Centru și Consiliul Raional Ungheni.

Este primul eveniment de anvergură organizat la nivelul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.

La Forum au mai fost invitați să participe reprezentanți ai administrației publice centrale, regionale și locale, ai ambasadelor, sectorului asociativ privat, mediului de afaceri din România, Cehia, Turcia, Polonia, Letonia, Lituania, Belarus, Ucraina.

Obiectivele majore ale Forumului țin de promovarea, încurajarea, atragerea și dezvoltarea investițiilor regionale, inclusiv prin impulsionarea cooperării transfrontiere, promovarea practicilor de succes în business ale investitorilor străini, facilitarea dialogului dintre oamenii de afaceri.

Agenda forumului a inclus prezentări și discuții privind atragerea investițiilor regionale în contextul realizării Strategiilor de dezvoltare a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru și Regiunii de Dezvoltare Centru, proiecte privind dezvoltarea infrastructurii regionale și sectorului agroindustrial, experiența investitorilor străini în Republica Moldova, lansarea inițiativelor de proiecte privind dezvoltarea cooperării transfrontiere, organizarea expoziției cu participarea producătorilor locali și externi, semnarea unor acorduri de colaborare.

Tradițional, în a doua zi de lucru a forumului (9 octombrie), în Piața primăriei orașului Ungheni, împreună cu expoziția producătorilor, s-a desfășurat activitățile incluse în programul sărbătorii recoltei și promovării tradițiilor populare. Pe zilei, oaspeții și vizitatorii au participat la un adevărat spectacol al tradițiilor și obiceiurilor locale și au comunicat cu producătorii celor mai căutate mărfuri și produse regionale.