Prima   -  Noutăți - Întrunire a reprezentanților mass-media din regiunea Nord cu Agenția de Dezvoltare Regională

Întrunire a reprezentanților mass-media din regiunea Nord cu Agenția de Dezvoltare Regională

28.10.2010   2245 accesări  

Întrunire a reprezentanților mass-media din regiunea Nord cu Agenția de Dezvoltare Regională

Reprezentanții presei din regiunea Nord împreună cu colaboratorii Agenției de Dezvoltare Nord au abordat în cadrul unei „mese rotunde" oportunitățile de colaborare a instituțiilor mass-media regionale cu organizațiile responsabile de procesul de dezvoltare regională.

Evenimentul, care s-a produs în municipiul Bălți la 28 octombrie 2010, a avut ca scop identificarea metodelor de promovare a obiectivelor și reflectarea rezultatelor procesului de dezvoltare regională în presă, stabilirea cadrului de cooperare între instituțiile responsabile de reformele regionale și sectorul mediatic pentru realizarea campaniilor de informare a opiniei publice.

În cuvîntul de salut, directorul ADR Nord, dl Ion Bodrug a menționat importanța și rolul presei în informarea amplă a autorităților publice și societății civile despre dezvoltarea regională, diseminarea rezultatelor și impactului proiectelor implementate la nivel regional, asigurarea transparenței decizionale și financiare în cadrul procesului de dezvoltare regională. În continuare directorul ADR Nord a prezentat participanților la „masa rotundă" activitatea și rezultatele obținute de către agenție pe parcursul anului 2010, oferind răspunsuri consistente la toate întrebările adresate de către jurnaliști.

Evenimentul a continuat cu o discuție largă despre așteptările agenției și presei regionale privind dezvoltarea unui parteneriat viabil, precum și identificarea celor mai eficiente metode de colaborare între mass-media și instituțiile responsabile de dezvoltarea regională.

În finalul „mesei rotunde" au fost stabilite criteriile de colaborare ADR Nord - mass-media și responsabilitățile ambelor părți pentru promovarea obiectivelor reformelor regionale în Republica Moldova.