Prima   -  Noutăți - Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a participat la o conferință științifică dedicată evoluției relațiilor RM-UE

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a participat la o conferință științifică dedicată evoluției relațiilor RM-UE

13.05.2011   3268 accesări  

Directorul Agenției de Dezvoltare Regionale Nord, Ion Bodrug, a participat vineri, 13 mai a.c., la o conferință științifică cu genericul „Evoluția relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană pe parcursul anilor 2001-2011. Perspective și strategii”. În discursul său, directorul ADR Nord a vorbit despre importanța relațiilor RM-UE și a făcut o amplă prezentare a activității ADR Nord în procesul de dezvoltare regională.

Conferința științifică, care a avut loc în incinta Bibliotecii Științifice a Universității de Stat „Alecu Russo”, a fost organizată de Centrul „Pro-Europa” Bălți în parteneriat cu ADR Nord, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și Consulatul General al României la Bălți.

După deschiderea festivă a conferinței științifice, directorul Centrului „Pro-Europa” Bălți, Vlad Ghițu, a vorbit despre cele mai importante momente din istoria UE și a prezentat o comunicare cu genericul „Retrospectiva relațiilor Uniunii Europene cu Republica Moldova. Relațiile actuale și perspectivele de colaborare”.

În partea a doua a conferinței științifice a fost organizată și prezentată expoziția „Ziua Europei”. Expoziția a fost prezentată de către coordonatorul Centrului de Manifestări Culturale a Bibliotecii Științifice Universitare și a Centrului de Documentare ONU, Valentina Topală. Conferința s-a încheiat cu un program de comunicări studențești dedicate Zilei Europei.

În colaborare cu Centrul „Pro-Europa” Bălți, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și Consulatul General al României în Bălți, ADR Nord va organiza sâmbătă, 14 mai a.c., o masă rotundă cu genericul „Oportunități investiționale în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”. Masa rotundă va avea loc în incinta Universității de Stat „Alecu Russo”.