Prima   -  Noutăți - ADR Nord participă la Forumul de parteneriat în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013

ADR Nord participă la Forumul de parteneriat în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013

03.06.2011   4350 accesări  

Forumul de parteneriat în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, organizat de Autoritatea Comună de Management și Secretariatul Tehnic Comun, se desfășoară vineri, 3 iunie, la Chișinău. Forumul, la care ia parte și reprezentanți din cadrul Agenției de Dezvoltare Nord (ADR Nord), a reunit participanți din toate cele trei țări implicate în program.

Forumul de parteneriat este organizat pentru a facilita identificarea de parteneriate între organizațiile din aria eligibilă a programului, în contextul următorului apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

Printre participanții la Forum este și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, E.S. Marius Lazurca, care a remarcat importanța regională a Programelor de Vecinătate.

Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, al cărui buget total este de 137,4 mln. euro, își propune ca, în contextul unor granițe sigure, să stimuleze potențialul de dezvoltare al zonei de frontieră, prin favorizarea contactelor între parteneri de pe ambele părți ale graniței, în scopul îmbunătățirii situației economico-sociale și a mediului înconjurător.

Evenimente de informare în cadrul Programului de Vecinătate

Menționăm că mai multe evenimente de informare în cadrul Programului de Vecinătate vor avea loc la începutul săptămânii viitoare. Astfel, a doua licitație în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2007-2013 va fi lansată în data de 6 iunie 2011, la Chișinău. În acest context, cu suportul proiectului „Inițiativa pentru consolidarea capacităților regionale”, finanțat de Uniunea Europeană, vor fi organizate  evenimente care vor avea ca scop informarea detaliată a tuturor instituțiilor eligibile asupra pachetului de aplicare.

Evenimentele de informare vor avea loc la Chișinău (Summit Events și Conference Center str. Tighina 49/3), în data de 6 iunie 2011, și la Cahul (Complexul Comercial Sorina, str. M. Eminescu nr. 18), în data de 7 iunie 2011.