Prima   -  Noutăți - INVITAȚIE la Festivalul Turistic Național „Duminica Mare” din satul Domulgeni, raionul Florești

INVITAȚIE la Festivalul Turistic Național „Duminica Mare” din satul Domulgeni, raionul Florești

07.06.2011   3775 accesări  

Consiliul Raional Florești, Primăria satului Domulgeni, raionul Florești, Societatea Comercială „Domulterra” și Asociația Națională a Turismului Rural, Ecologic și Cultural „ANTREC Moldova” Vă invită, duminică, 12 iunie 2011, începând cu orele 12.00, în satul Domulgeni, raionul Florești, la Ediția II a Festivalului Turistic Național „Duminica Mare”.

Cu această ocazie, Dumneavoastră, în calitate de oaspete al evenimentului, Veți descoperi o Moldovă autentică. Duminica Mare este considerată cea mai importantă duminică din an, marcată în perioada de creștere abundentă a vegetației, și este cea mai lungă zi de duminică din an, sărbătorită în această perioadă. Gospodarii își înfrumusețează gospodăria cu frunzar. Podelele se acoperă cu covoare groase de iarbă, corovatic, pelin și alte plante mirositoare de câmp.

Oaspeții Festivalului vor fi întâlniți, la intrarea în localitate, la orele 12.00 și însoțiți de ghizi-copii pe traseul turistic al satului. Apoi vor merge în spațiul Festivalului, în inima satului vechi, pe malul râului Răut, unde vor fi întâmpinați de fanfara din satul Vertiujeni.

Programul Festivalului este liber. La alegere, veți putea admira un șirag de mini-spectacole cu genericul „Tradiții de la Paști până la Rusalii”, cunoaște cum se curăță fântânile la Domulgeni, participa la degustarea bucatelor tradiționale (mezeluri, plăcinte, pâine de ritual, turte cu mac, caș dulce, urdă etc.) și prelua rețetele respective. În cadrul evenimentului vor fi deschise mai multe ateliere de creație și o expoziție mobilă din tezaurele Muzeului Național de Istorie și Arheologie, Muzeului Istoriei Naturale și Etnografie, Arhiva de Stat cu mostre colectate în satul Domulgeni și în localitățile apropiate.

Oaspeții de onoare ai Festivalului,  Orchestra de muzica populara  „Folclor”, dirijată de maestrul Petre Neamțu, vă vor bucura printr-un concert de zile mari.

Evenimentul se va desfășura într-un cadru pitoresc din lunca Răutului, sub cerul liber.

Vă așteptăm la Festivalul Turistic Național „Duminica Mare”!

Pentru reprezentanții mass-media va fi organizat transportul tur-retur și prânzul. Plecarea la ora 11.00, vizavi de Circ, 12 iunie, duminică.

Este necesară confirmarea participării (până sâmbătă, 8 iunie) la tel. 069104014.

Cu respect,

Svetlana Lazăr, președintele „ANTREC Moldova”

Tel.: (022) 23-78-23; e-mail: antrec_ong@yahoo.com