Prima   -  Noutăți - Vizite de monitorizare a proiectelor aflate în derulare, la Fălești și Biruința

Vizite de monitorizare a proiectelor aflate în derulare, la Fălești și Biruința

07.06.2011   6065 accesări  

Un grup de specialiști din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) au efectuat marți, 7 iunie curent, două vizite de monitorizare, în orașele Fălești și Biruința, a proiectelor aflate în derulare.

FĂLEȘTI. Este vorba despre proiectul „Alimentarea orașului Fălești cu apă din rîul Prut”, al cărui solicitant este Consiliul Raional Fălești. Bugetul total al proiectului reprezintă 18.757.311,2  lei, din care 11.357.311,2 lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR), și are o durată de implementare planificată pentru 18 luni.

Obiectivul general al proiectului de la Fălești este consolidarea cooperării regionale în scopul asigurării cu apă potabilă și canalizare a populației din raionul Fălești și oportunități create pentru  localitățile din raioanele Ungheni și Glodeni de gestionare durabilă a resurselor acvatice în context regional.

BIRUINȚA. Solicitantul proiectului „Finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării (7 localități): or. Biruința, Alexăndreni (s. Alexăndreni, s. Heciul Vechi, s. Grigorești, s. Tîplești, s. Țîpletești), s. Heciul Nou” este Primăria orașului Biruința, raionul Sîngerei. Suma totală a proiectului este de 6.091.195,00 lei, din care 4.287.617,76 lei vor fi alocați de FNDR. Durata de implementare este programată pentru 11 luni.

Obiectivul general al proiectului din Biruința este crearea, la nivel regional, a sistemului integrat de management al deșeurilor solide pentru 7 localități.

În urma vizitelor de monitorizare, experții ADR Nord au constatat că proiectele menționate se implementează conform planurilor de activități și au planificat următoarea etapă de implementare și monitorizare a proiectelor.