Prima   -  Noutăți - O autospecială „Kamaz” a ajuns la Biruința

O autospecială „Kamaz” a ajuns la Biruința

22.06.2011   5604 accesări  

O autospecială „Kamaz” a ajuns miercuri, 22 iunie, în orașul Biruința, fiind repartizată conform planului prevăzut de proiectul „Finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării (7 localități): or. Biruința, Alexăndreni (s. Alexăndreni, s. Heciul Vechi, s. Grigorești, s. Tîplești, s. Țîpletești), s. Heciul Nou”, proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

În cadrul evenimentului oficial de transmitere a autospecialei, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, i-a felicitat pe primarul în exercițiu al orașului Biruința, Victor Melnic, și echipa sa, care au demonstrat competențe de profesioniști la scrierea proiectului vizat.

Livrarea autospecialei vine să completeze una din activitățile majore ale proiectului implementat de ADR Nord. Autospeciala va intra în posesia APL Biruința și va servi la evacuarea deșeurilor menajere solide din localitățile beneficiare.

În cadrul proiectului menționat mai urmează a fi achiziționate un dispozitiv pentru presarea deșeurilor și 153 de containere zincate. De asemenea, este planifică și construirea platformelor speciale pentru containere.

Solicitantul proiectului „Finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării (7 localități): or. Biruința, Alexăndreni (s. Alexăndreni, s. Heciul Vechi, s. Grigorești, s. Tîplești, s. Țîpletești), s. Heciul Nou” este Primăria orașului Biruința, raionul Sîngerei. Suma totală a proiectului este de 6 091 195,00 lei, din care 4 287 617,76 lei vor fi alocați de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Durata de implementare a proiectului este programată pentru 11 luni.

Obiectivul general al proiectului din Biruința este crearea, la nivel regional, a sistemului integrat de management al deșeurilor solide pentru 7 localități.

În urma vizitelor de monitorizare, specialiști de la ADR Nord au constatat că proiectul menționat se implementează conform planului de activități.