Prima   -  Noutăți - Soroca: A treia sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”

Soroca: A treia sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”

23.06.2011   4428 accesări  

Cea de-a treia sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”, desfășurat în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacității pentru Dezvoltare Regională și Cooperare Transfrontalieră în Republica Moldova”, are loc joi, 23 iunie, la Soroca.

Programul de instruire este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) cu suportul financiar oferit de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și realizat de către experții Centrului Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Bălți”.

La eveniment au participat reprezentanți ai Autorităților Publice Locale de nivelul I si II din nordul Republicii Moldova, precum și angajați ai ADR Nord. Ghidați de experții „CONTACT-Bălți”, participanții, grupați în echipe, au identificat idei de proiect și au analizat aspecte specifice ale proiectelor identificate.

Obiectivele sesiunii a treia a Programului au fost:

  1. Sporirea cunoștințelor și abilităților participanților privind descrierea strategiei de realizare și acțiunilor proiectului, elaborarea planului de acțiuni, descrierea metodologiei de implementare;
  2. Dezvoltarea abilităților participanților privind colaborarea în grupuri și asigurarea transferului de experiență.

Menționăm că sunt planificate 7 sesiuni ale Programului de instruire descris. Prima sesiune (19-21 aprilie curent) și a doua sesiune a Programului de instruire (24-26 mai curent) au avut loc la Bălți, Edineț și Soroca. Sesiunea a treia a Programului a avut loc marți, 21 iunie, la Bălți, după care ieri, 22 iunie, la Edineț, și continuă azi, 23 iunie, la Soroca. Potrivit directorului ADR Nord, Ion Bodrug, Programul de instruire va contribui la consolidarea capacităților organizațiilor din Republica Moldova în domeniul dezvoltării regionale, la stabilirea de parteneriate, la identificarea și dezvoltarea unor proiecte cheie pentru regiune etc.