Prima   -  Noutăți - Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, participă la un seminar privind dezvoltarea regională în UE

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, participă la un seminar privind dezvoltarea regională în UE

28.06.2011   3936 accesări  

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Ion Bodrug, participă azi, 28 iunie, la un seminar privind dezvoltarea regională în Uniunea Europeană (UE).

Agenda seminarului, prevăzută pentru tot parcursul zilei, include subiecte de discuție ce țin de aspectele privind Programele Pilot în Dezvoltarea Regională, prin intermediul cărora vor fi valorificați 7 mln. euro, bani ce vor fi alocați pentru dezvoltarea regională din Republica Moldova în perioada 2012-2013.

Direcția Generală Politică Regională a Comisiei Europene (DG REGIO) din cadrul Comisiei Europene (CE), unul dintre organizatorii seminarului, are misiunea de a consolida coeziunea economică socială și teritorială prin reducerea disparităților dintre nivelurile de dezvoltare a regiunilor și țărilor membre ale UE.

De asemenea, în cadrul seminarului vor fi puse în discuție principiile regionale ale UE ca sursă de inspirație pentru țările vecine; influența acestora în dezvoltarea reală a politicii regionale, precum și un studiu de caz privind experiența Letoniei și Poloniei în domeniu.

La eveniment participă Marcel Răducan, Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor; Raphaël Goulet, Directorul General pentru Politică Regională a Comisiei Europene; Charles White, DG REGIO; reprezentanți ai administrațieipublice centrale și ai agențiilor de dezvoltare regională; reprezentanți ai sectorului de afaceri privat și asociativ.