Prima   -  Noutăți - A fost lansat proiectul „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea de Nord”

A fost lansat proiectul „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea de Nord”

08.07.2011   6177 accesări  

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și Primăria orașului Otaci au lansat vineri, 8 iulie a.c., proiectul de dezvoltare regională „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea de Nord”, Lansarea a avut loc în incinta Primăriei orașului Otaci, raionul Ocnița.

Proiectul menționat este unul din cele 7 proiecte din Regiunea de Dezvoltare Nord aprobat spre finanțare din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională în 2011.

În cuvîntul său de salut, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, s-a referit la impactul regional major al proiectului, menționînd că s-a muncit foarte mult la acest proiect. „Noi știm problema orașului Otaci. Suntem bucuroși că la primul apel de propuneri de proiecte domnul primar a fost foarte activ. Mulțumită echipei pe care o conduce, a reușit și a depus două proiecte, unul dintre care a fost aprobat ca proiect într-adevăr cu impact regional major. Este un eveniment important pentru nordul Republicii Moldova”, a declarat Ion Bodrug.

La rîndul său, președintele Consiliului raional Ocnița, Ion Tomai, a felicitat Primăria orașului Otaci cu ocazia lansării proiectului, menționînd, în context, importanța acestuia. „Cred că întîlnirea de azi nu o să fie nici prima, nici ultima. Pe masă mai avem proiecte care au fost înaintate. Știm cu toții situația bugetului republican. De aceea, este unica metodă ca să putem ceva să implementăm. Iată de ce o să conlucrăm și mai departe cu ADR Nord”, a spus Ion Tomai.

În discursul său, primarul de Otaci, Vasile Traghira, și-a felicitat echipa cu ocazia lansării unui proiect important pentru localitate. „Cetățenii sunt bucuroși că începem a face ceva și la periferii”, a spus primarul de Otaci.

Partea oficială a lansării proiectului s-a încheiat cu semnarea unui Acord de parteneriat între ADR Nord și Primăria orașului Otaci, după care a urmat o prezentare a activităților ADR Nord. Acordul a fost semnat de către directorul ADR Nord, Ion Bodrug, și primarului de Otaci, Vasile Traghira.

Beneficiarul proiectului este Primăria orașului Otaci. Obiectivul general al proiectului este extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare al orașului Otaci. Suma totală a proiectului constituie 25.559.700 de lei, sumă solicitată integral din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională. Durata de implementare a proiectului este de 24 luni.