Prima   -  Noutăți - Directorul ADR Nord, în vizită de monitorizare a unui proiect de salubrizare la Biruința

Directorul ADR Nord, în vizită de monitorizare a unui proiect de salubrizare la Biruința

23.07.2011   3266 accesări  

Vineri, 22 iulie a.c., directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a efectuat o vizită de lucru la Biruința, unde se află în derulare proiectul „Finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării (7 localități): or. Biruința, Alexăndreni (s. Alexăndreni, s. Heciul Vechi, s. Grigorești, s. Tîplești, s. Țîpletești), s. Heciul Nou”.

În urma vizitei de documentare, la care au participat primarul de Biruința, Petru Boev, și președintele raionului Sîngerei, Gheorghe Meaun, am constatat că proiectul menționat se implementează conform planurilor de activități. Grupul de lucru a planificat următoarea etapă de implementare și monitorizare a proiectului, al cărui obiectiv general este crearea, la nivel regional, a sistemului integrat de management al deșeurilor solide pentru 7 localități.

Solicitantul proiectului „Finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării (7 localități): or. Biruința, Alexăndreni (s. Alexăndreni, s. Heciul Vechi, s. Grigorești, s. Tîplești, s. Țîpletești), s. Heciul Nou” este Primăria orașului Biruința, raionul Sîngerei. Suma totală a proiectului este de 6 091 195,00 lei, din care 4 287 617,76 lei vor fi alocați de FNDR. Durata de implementare este programată pentru 11 luni.