Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare a proiectului „Alimentarea orașului Fălești cu apă din rîul Prut”

Vizită de monitorizare a proiectului „Alimentarea orașului Fălești cu apă din rîul Prut”

26.07.2011   3391 accesări  

Un grup de lucru de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a efectuat marți, 26 iulie curent, o vizită de monitorizare a proiectului „Alimentarea orașului Fălești cu apă din rîul Prut”, care se află în derulare în orașul Fălești.

La fața locului, grupul de lucru a participat la efectuarea lucrărilor ascunse de montare a țevilor pentru apeduct și canalizare.

Specialiștii de la ADR Nord au constatat că proiectul menționat se implementează conform planurilor de activități.

Obiectivul general al proiectului de la Fălești este consolidarea cooperării regionale în scopul asigurării cu apă potabilă și canalizare a populației din raionul Fălești și oportunități create pentru  localitățile din raioanele Ungheni și Glodeni de gestionare durabilă a resurselor acvatice în context regional.

Solicitantul proiectului este Consiliul Raional Fălești. Bugetul total al proiectului reprezintă 18.775.310 de lei, din care 11.375.310 de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR). Proiectul a fost lansat în data de 23 februarie a.c., iar durata de implementare a acestuia este planificată pentru 18 luni.