Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Noutăți / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Noutăți / Actualizarea Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a raioanelor Rîșcani și Cahul, componenta ACC
Actualizarea Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a raioanelor Rîșcani și Cahul, componenta ACC
Tipar
05.08.2011    Accesari: 846 

Mai multe ședințe de lucru în vederea actualizării componentei aprovizionării cu apă potabilă și canalizare (ACC) din Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a raionului Rîșcani au avut loc în perioada 27 iulie - 5 august.

În acest sens, în data de 27 iulie, a avut loc o ședință de lucru la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), unde s-a discutat despre prevederile legislative referitor la asigurarea integrală cu apă și canalizare, procesul de actualizare a strategiilor, crearea, componența unui grup local de lucru. De asemenea, s-a discutat și despre vizitele de schimb de experiență în Germania și România. La ședință au participat reprezentanți ai MDRC, Ministerul Mediului, Cancelariei de Stat, ADR Nord și Sud, Consiliului raional Rîșcani, Consiliului raional Cahul, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Ședința de lucru GIZ-GOPA-SLE a avut loc în data de 1 august a.c. la Summit Event Centre. În cadrul acestei ședințe s-a discutat despre situația curentă în raioanele Rîșcani și Cahul. De asemenea, pe lîngă trecerea în revistă a agendei primelor întîlniri în Rîșcani (02.08) și Cahul (05.08) subiect de discuție a fost și procesul de actualizare a strategiei.

În data de 2 august, în incinta Consiliului raional Rîșcani, a avut loc o ședință lărgită a Grupului Local Rîșcani, în cadrul căreia s-a discutat despre procesul de actualizare a strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Rîșcani, componenta apă canalizare. De asemenea, participanții la ședință s-au referit și la cadrul legal și strategic cu apă și canalizare, viziunea aprovizionării cu apă și canalizare a raionului Rîșcani, din perspectiva includerii acestora în strategiile locale. În acest context, a fost pus în discuție și profilul raionului privind aprovizionarea cu apă și canalizare.

Acțiunile au continuat cu un atelier de lucru la nivel național care a avut loc în data de 4 august a.c. la Summit Event Centre. Subiectele puse în discuție au fost: procesul de actualizare a SDSE a raioanelor Rîșcani și Cahul: concept, etape, factori implicați; metodologia de prioritizare a proiectelor de aprovizionare cu apă și canalizare (OECD project), propuneri pentru ajustarea acesteia la nivel de raion.

Ultima ședință de lucru planificată pentru etapa vizată are loc vineri, 5 august a.c., în incinta Consiliului raional Cahul. Aici, în cadrul unei ședințe lărgite a Grupului Local Cahul, se discută procesul de actualizare a strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul, componenta apă canalizare. De asemenea, participanții la ședință se vor referi, pe parcursul ședinței, și la cadrul legal și strategic cu apă și canalizare, viziunea aprovizionării cu apă și canalizare a raionului Cahul, din perspectiva includerii acestora în strategiile locale. În acest context, va fi pus în discuție și profilul raionului privind aprovizionarea cu apă și canalizare.


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Noutăți / Actualizarea Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a raioanelor Rîșcani și Cahul, componenta ACC
Actualizat: 21.03.2018
Vizitatori: 579688
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus