Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare a proiectului de gestionare a deșeurilor de la Biruința

Vizită de monitorizare a proiectului de gestionare a deșeurilor de la Biruința

18.08.2011   2451 accesări  

Miercuri, 17 august a.c., o echipă de specialiști din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord a efectuat o vizită de monitorizare la Biruința, unde se află în derulare proiectul „Finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării (7 localități): or. Biruința, Alexăndreni (s. Alexăndreni, s. Heciul Vechi, s. Grigorești, s. Tîplești, s. Țîpletești), s. Heciul Nou".

Vizita de monitorizare, la care au participat operatorul economic al proiectului și reprezentanți ai administrației publice locale, a cuprins două etape: 1) Monitorizarea lucrărilor care se află în desfășurare pe șantierul viitorului poligon pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere;i 2) Monitorizarea calității primei platforme pentru colectarea deșeurilor menajere solide, construită în apropiere de sediul Primăriei Biruința.

În urma vizitei de documentare, am constatat că proiectul menționat se implementează conform planurilor de activități. Grupul de lucru a planificat următoarea etapă de implementare și monitorizare a proiectului, al cărui obiectiv general este crearea, la nivel regional, a sistemului integrat de management al deșeurilor solide pentru 7 localități.

Solicitantul proiectului „Finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării (7 localități): or. Biruința, Alexăndreni (s. Alexăndreni, s. Heciul Vechi, s. Grigorești, s. Tîplești, s. Țîpletești), s. Heciul Nou” este Primăria orașului Biruința, raionul Sîngerei. Suma totală a proiectului este de 6 091 195,00 lei, din care 4 287 617,76 lei vor fi alocați de Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR). Durata de implementare este programată pentru 11 luni.