Prima   -  Noutăți - Grup de lucru de la Î.I. „Pasecnik”, care elaborează proiectul tehnic privind construcția sistemului de canalizare în or. Otaci, în vizită de lucru la ADR Nord

Grup de lucru de la Î.I. „Pasecnik”, care elaborează proiectul tehnic privind construcția sistemului de canalizare în or. Otaci, în vizită de lucru la ADR Nord

08.09.2011   6941 accesări  

Un grup de lucru de la Întreprinderea Individuală „Pasecnik” a efectuat miercuri, 7 septembrie a.c., o vizită de lucru la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), vizită în cadrul proiectului „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea de Nord".

Specialiștii de la Î.I. „Pasecnik”, care elaborează proiectul tehnic privind construcția sistemului de canalizare în or. Otaci, au discutat, într-o ședință la care au participat specialiști de la ADR Nord, mai multe probleme ale proiectul tehnic vizat.

Astfel, specialiștii de la Î.I. „Pasecnik” s-au referit la ședința de lucru care a avut loc la Otaci în data de 7 septembrie a.c., unde s-a constatat că pentru realizarea lucrărilor de proiectare nu se dispune de informația și documnetația respective. Ca soluție, primarul de Otaci, Vasile Traghira, a oferit proiectanților Planul de fezabilitate realizat de „Urbanproiect”. Un grup de lucru s-a deplasat în teren pentru a face cunoștință cu relieful și plasarea reală a obiectelor. S-a constatat că în Planul de fezabilitate nu sunt indicate toate construcțiile din oraș. Drept soluție, primarul de Ocnița a propus ca Î.I. „Pasecnik” să apeleze la „Iprocom”, pentru a obține proiectul tehnic realizat de „Iprocom” în anii 1989-1990. Mai mult, din discuția managerului de proiect, Nicolae Samcov, cu primarul de Otaci reiese că ultimul, Vasile Traghira, a declarat că proiectul tehnic pentru renovarea apeductului are erori semnificative și necesită o revizuire, întrucît traseul apeductului trece pe sub două case locative particulare.

Beneficiarul proiectului „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea de Nord” este Primăria orașului Otaci. Obiectivul general al proiectului este extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare al orașului Otaci. Suma totală a proiectului constituie 25 559 700 de lei, sumă solicitată integral din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Durata de implementare a proiectului este de 24 luni.

08.07.2011 | A fost lansat proiectul „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea de Nord”