Prima   -  Noutăți - Reprezentant Senior Expert Service, în vizită la ADR Nord

Reprezentant Senior Expert Service, în vizită la ADR Nord

20.09.2011   2790 accesări  

Un expert de la Senior Expert Service (SES), Ute Sonnen, a efectuat o vizită la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

În rezultatul acestei vizite, la care au participat directorul ADR Nord, Ion Bodrug, consultantul regional GIZ Margareta Vameș și președintele „Manageri Club” din Bălți, Ion Banari, s-a convenit ca ADR Nord să contribuie la distribuirea mesajelor SES către potențialii beneficiari, Ute Sonnen urmând să pregătească informații privind experiențele de colaborare din zona de nord pentru a exemplifica anumite practici de succes.

SES este Fundația Industriei din Germania pentru Cooperare Internațională (Stiftung der Deutschen Wirtschaft für Internationale Zusammenarbeit). Este o organizație non-profit.

SES oferă pensionarilor interesați posibilitatea de a împărtăși altor persoane din experiența și cunoștințele lor, atât în Germania, cât și în străinătate. În calitate de experți, membrii SES activează ca voluntari, ajutînd la formarea lucrătorilor de specialitate și a personalului de conducere. Voluntarii SES îi ajută pe alții să se ajute singuri.

Experții SES lucrează, în general, în întreprinderile mici și mijlocii, precum și cu furnizorii de formare profesională și servicii de îngrijire a sănătății, dar sunt, de asemenea, angajați la astfel de organizații precum Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Durata acestor sarcini de onoare variază, de obicei, de la trei la șase săptămâni, iar durata maximă este de șase luni.

Mai bine de 9 mii de experți seniori, care fac parte din Comunitatea pensionarilor activi, oferă ajutor și consiliere folosind cunoștințele lor de specialitate din peste 50 de sectoare diferite.