Prima   -  Proiecte de dezvoltare regională   -  Proiecte în derulare - Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova

Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova

15.06.2010   3350 accesări  

 

                                                      Scurtă descriere a proiectului

Denumirea: Modernizarea serviciilor comunale în Republica Moldova

Durata proiectului: 5ani divizat în 2 etape: (I: 1.2010-06.2012; II: 07.2012-12.2014)  

Bugetul  proiectului prevede pînă la 3 Mil. Euro pentru etapa curentă 

Partenerii proiectului sunt: Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, Fondul Regional de Dezvoltare Regională, Agenții de Dezvoltare  Regională, localități, orașe și administrația raioanelor.

Beneficiarii proiectului : 9-12 localități rurale selectate din regiunile de Nord, Centru și Sud .

Obiectivul proiectului: îmbunătățirea condițiilor de furnizare de servicii publice locale în comunele selectate în țară.

Descrierea proiectului:

Consultanța pe termen lung și  suport pentru localitățile selectate și administrațiile publice locale în regiunile nord, centru și sud ale țării, în următoarele domenii:

  •  
    • Planificarea integrata si participativa a bugetului, cu o atenție specială la inițiativile menite să îmbunătățească accesul femeilor la serviciile comunale .
    • Acordarea suportului  în elaborarea proiectelor.
    • Cerere de ofertă, supravegherea și controlul investițiilor în infrastructură bazată pe conceptele de utilizare și de întreținere.
    • Cooperarea eficientă și eficace  între localităti, raioane, Agențiile  de  Dezvoltare Regională  și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcții .
    • Consultarea precum si instruirea a funcționarilor administrației publice locale.
    • Identificarea și diseminarea/raspindirea  abordărilor inovatoare în colaborare cu Asociatiile Comunale.
    • Cofinanțarea investițiilor în infrastructură  cu prioritate în domeniul aprovizionării cu apă, canalizare,  îmbunătățirea eficienței  energetice  în clădirile publice, administrarea deșeurilor.