Prima   -  Planuri, rapoarte și publicații   -  Publicații - NOTE ANALITICE în baza statisticilor teritoriale: Antreprenoriat, Apă și Canalizare, Infrastructura drumurilor

NOTE ANALITICE în baza statisticilor teritoriale: Antreprenoriat, Apă și Canalizare, Infrastructura drumurilor

17.04.2015   753 Accesări   BNS

Discrepanțele regionale în sensul dezvoltării economice reprezintă o provocare în lumea modernă. Republica Moldova nu este o excepție în acest sens, înregistrînd o concentrare neuniformă a potențialului economic la nivel territorial, fapt ce determină și diferențe majore în nivelul de trai între urbe şi localităţile rurale din cadrul regiunilor.

În scopul sporirii nivelului de înțelegere și utilizare a datelor statistice dezagregate în profil regional, au fost elaborate 3 note analitice în baza statisticilor oficiale. Tematicile notelor analitice reprezintă cîteva domenii de interes prioritar pentru politicile de dezvoltare regională,  identificate în comun cu specialiștii Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și ai Biroului Național de Statistică. Necesitatea elaborării notelor analitice a fost identificată şi în cadrul ultimului sondaj de opinie al utilizatorilor de date, conform căruia 75 la sută din respondenţi au menţionat oportunitatea prezentării datelor statistice, fiind însoţite de note analitice, fapt ce va spori claritatea şi interpretarea corectă a datelor.

Notele analitice au fost elaborate și diseminate în cadrul componentei privind îmbunătățirea statisticilor teritoriale a Proiectului Comun ONU „Consolidarea Sistemului Statistic Naţional”, cu suportul Guvernului României și al rogramului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

  1. Activitatea de antreprenoriat, în profil teritorial
  2. Sistemele de aprovizionare cu apă și canalizare, în profil teritorial
  3. Infrastructura de drumuri, în profil teritorial
Arrow Prev

      

   

Arrow Next