Prima   -  Galerie multimedia   -  Materiale video - Reportaj Moldova 1, Biruința

Reportaj Moldova 1, Biruința

24.09.2012   2081 accesări  

Mormane de gunoi lângă fiecare casă. Li se întâmplă locuitorilor din satul Biruința, raionul Sângerei, care nu au unde-și arunca deșurile. De un an și jumătate, autospeciala, menită să colecteze deșeurile din șapte localități, stă într-un depozit, iar șoferul pornește uneori motorul pentru a vedea dacă mai funcționează. Problema i-a pus în gardă pe autoritățile locale care au decis că o vor soluționa chiar și neavând mijloace financiare suficiente. În acest sens, au fost atrase investiții din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și din cel Ecologic pentru a construi un poligon de sortare a deșeurilor. Proiectul costă aproape 6 mln. de lei.

Oamenii încă nu cunosc tariful noului serviciu și spun că nu-l vor achita, dacă va fi prea mare.

Pentru a stabili un tarif acceptabil, autoritățile locale spun că au prevăzut colectarea separată a deșeurilor reciclabile. Acestea vor fi vândute, iar cu banii obținuți vor acoperi chletuielile pentru stocarea deșeurilor.

În prezent, sunt asamblate containerele pentru colectarea deșeurilor. Autoritățile promit că locuitorii din Biruința ar putea beneficia de serviciul promis în cel mai scurt timp.

Sursa: trm.md

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase