Prima   -  Galerie multimedia   -  Materiale video - Cum arată drumurile locale din nordul Moldovei

Cum arată drumurile locale din nordul Moldovei

07.04.2014   1949 accesări   Agora.md

Un an în urmă, podurile din satul Corjeuți, raionul Briceni, se aflau într-o stare avariată și prezentau pericol pentru viețile oamenilor. Datorită unui proiect implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord, aceste poduri au fost renovate, iar locuitorii satelor Lipcani, Bălăsinești, Corjeuți și Țârnova au beneficiat de modernizarea drumurilor locale.

„Au fost reparate 7,7 km de drum local, două poduri din satul Corjeuți și au fost instalate semne de circulație pe acest traseu", a menționat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Valoarea totală a proiectului este de circa 51 de milioane de lei. Banii au fost alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). „Până la reparație, drumurile erau o catastrofă. După reparație, oamenii se miră de calitatea drumurilor. Ne apropiem de Europa", a precizat primarul localității, Victor Andronic.

În satul Corjeuți, pe ambele părți ale drumului renovat, au fost asfaltate și trotuarele. În zonele renovate, locuitorii satului au sădit arbuști și flori.

Potrivit primarului de Corjeuți, locuitorii vor aduna fonduri pentru a repara toate drumurile din sat. „Planificăm să continuăm reparația drumurilor. Nu așteptăm să ne cadă din cer, trbuie să muncim singuri ca să avem ce ne dorim", a declarat Andronic.

Rezultatele acestui proiect vor contribui la dezvoltarea economică a satelor Corjeuți din raionul Briceni și satul Trinca din raionul Edineț.

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase