Prima   -  Anunțuri & invitații   -  Anunțuri - Apelul doi de proiecte în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2007-2013

Apelul doi de proiecte în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2007-2013

04.07.2011   1907 accesări  

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului din România, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2007-2013, anunță lansarea apelului II de prezentare a proiectelor. Termenul limită de prezentare a propunerilor de proiecte este 30 septembrie 2011.

Măsurile prioritare pentru apelul curent sunt: dezvoltare economică durabilă, turism, protecția mediului și cooperare culturală, arii care corespund celor descries în Program. 

Bugetul indicativ al fondurilor ENPI disponibile pentru acest apel este 15,169,098.86 EURO, și Turcia participă cu fondurile IPA în mărime de 5,300,241.30 EURO. Co-finanțarea UE este maximum 90% din costurile total eligibile la nivel de proiect.

Aria eligibilă a Programului acoperă 8 țări: Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, R. Moldova, România, Turcia și Ucraina.

Aplicanții și partenerii eligibili sunt: autorități publice naționale, regionale și locale (e.g. minister, consiliu local/raional, primărie); entitate guvernată de dreptul public, alta decât entitățile legale definite mai sus, create pentru un scop specific de interes public (e.g. institute în proprietate publică/regională, universitate de stat); asociații fondate de una sau mai multe autorități publice naționale, regionale sau locale sau una sau câteva entități  guvernate de dreptul public, cum e definit mai sus sau alte organizații non-profit (e.g. ONG, asociații, uniuni, fundații, Euroregiuni, EGTC); instituții publice; organizații internaționale.

Proiectele vor fi elaborate și implementate de parteneriate, care vor include parteneri din una sau mai multe state membre (Bulgaria, Grecia, România) și una sau mai multe țări partenere (Armenia, Georgia, R. Moldova, Ucraina) și/sau Turcia. Participarea  partenerilor turci este posibilă doar în proiecte tripartite, care implică cel puțin un partener din stat membru și un partener din țară parteneră.

Dosarul se completează în Engleză și va fi depus în anvelopă ștampilată prin poștă, serviciu privat de curierat sau livrare personală la următoarea adresa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Directia Generala Cooperare Teritoriala Europeana, Bd. Libertatii nr. 12, Bucuresti 040129, sector 5, Romania, REGISTRATURA, ETAJ 4pînă la 30 Septembrie 2011 (ora 16.00 pentru livrare personală).

Pentru mai multe informații despre apel vizitați: http://www.blacksea-cbc.net/index.php?page=DOCUMENTS_GUIDELINES. Pentru informații adiționale scrieți la infocall@blacksea-cbc.net.