Prima   -  Anunțuri & invitații   -  Anunțuri - Campanie națională de colectare a datelor în domeniul eficienței energetice a clădirilor publice (26-28 iunie 2012)

Campanie națională de colectare a datelor în domeniul eficienței energetice a clădirilor publice (26-28 iunie 2012)

22.06.2012   1757 accesări  

Ministerul Dezvoltării  Regionale și Construcțiilor (MDRC), Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), în colaborare cu Ministerul Economiei (ME) și Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE), cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei în Moldova (GIZ), vor organiza în Regiunea de Dezvoltare Nord, sesiuni de instruire în contextul derulării campaniei naționale de colectare a datelor în diferite domenii prioritare, în special în domeniul eficienței energetice a clădirilor publice.

Reprezentanții autorităților publice locale (APL) de nivelul I și II, vor fi instruiți cu privire la metodologia de colectare a datelor în domeniul eficienței energetice. În acest sens, vor fi organizate sesiuni de instruire după cum urmează:

  • 26 iunie, ora 10.00 - EDINEȚ (pentru raioanele Edineț, Briceni, Ocnița)- Casa de Cultură, str. Independenței 75;
  • 27 iunie, ora 10.00 - BĂLȚI (pentru raioanele Rîșcani, Sîngerei, Glodeni, Fălești și mun. Bălți) - sala de ședințe a Î.S. „Registru”, Piața V. Alecsandri 8A;
  • 28 iunie - SOROCA (pentru raioanele Soroca, Drochia, Dondușeni, Florești) - Casa de Cultură, str. Independenței 74.

Reprezentanții APL de ambele nivele vor completa, în perioada 26 iunie - 13 iulie, un șir de chestionare pentru colectarea datelor în domeniul eficienței energetice a clădirilor publice și a unor date de bază în domeniile de aprovizionare cu apă și canalizare, dezvoltarea mediului de afaceri și a turismului. Chestionarele au fost elaborate de MDRC, GIZ și AEE în vederea includerii priorității eficiență energetică a clădirilor publice în strategiile de dezvoltare regională și elaborării unui Plan Național de eficiență energetică pe o perioada de 3 ani.

Chestionarele, de două tipuri, sînt relativ similare și conțin date generale despre clădirea publică, anvelopa acesteia, echiparea edilitară, informații despre consumul de energie. Pentru fiecare clădire mai mare de 100 m² se va completa cîte un chestionar. După completare, chestionarele vor fi transmise persoanelor responsabile din cadrul Consiliilor raionale din Regiunea de Dezvoltare Nord.