Prima   -  Anunțuri & invitații   -  Anunțuri - Apel de propuneri pentru mici proiecte parteneriale Moldo-Polone (program RITA)

Apel de propuneri pentru mici proiecte parteneriale Moldo-Polone (program RITA)

18.02.2013   1740 accesări   CIAL

Programul RITA, creat în 2000, este o inițiativă a Fundației Freedom, implementată de Fundația Educație pentru Democrație. Obiectivul său este de a sprijini transformarea democratică și liberă de piață în țările din Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală, în special prin schimbul de experiență poloneză în acest domeniu.

Programul cuprinde următoarele țări: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Rusia, Ucraina, Tadjikistan.

Eligibile pentru cofinanțare sunt organizațiile neguvernamentale înregistrate în Polonia, iar proiectul trebuie să se refere la cooperarea cu persoane juridice și reprezentanți din țările menționate mai sus.

Domeniul de aplicare al concursului este de a selecta cele mai bune proiecte comune realizate de către partenerii din Polonia și cel puțin una dintre țările eligibile.

Proiectele trebuie să contribuie la tranziția democratică și liberă de piață în țările respective prin schimbul de experiență poloneză și se pot referi la următoarele domenii:

Probleme sociale, educație, promovarea spiritului antreprenorial, patrimoniul cultural, dezvoltarea și sprijinirea autonomiei locale-guvernare, dezvoltarea mass-mediei independente și moderne.

Termenul concursului:

1. Apel de propuneri din primăvară

  • Termenul limită pentru aplicații este 15 martie 2013 (pentru proiectele planificate a fi puse în aplicare de la 1 iunie 2013 până la 31 martie 2014). Rezultatele vor fi anunțate în data de 30 aprilie 2013.

2. Apel de propuneri din toamnă

  • Termenul limită pentru aplicații este 15 octombrie 2013 (pentru proiectele planificate a fi puse în aplicare la 1 ianuarie 2014 până la 30 noiembrie 2014). Rezultatele vor fi anunțate pe 30 noiembrie 2013.

Suma maximă de cofinanțare este de 40.000 PLN (cca. 10.000 EUR).

Contribuția minimă proprie a partenerului: 20% din valoarea totală a proiectului (contribuția financiară sau în natură este posibilă).
Aplicațiile sunt transmise numai de către partenerii polonezi.

Dacă aveți o idee de proiect, vă rugăm să contactați Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale (CIAL), pentru a găsi un partener în Polonia.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul: