Prima   -  Anunțuri & invitații   -  Invitații - Ziua Europei la Soroca

Ziua Europei la Soroca

20.05.2013   1620 accesări  

Orașul Soroca va găzdui celebrarea Zilei Europei, vineri, 24 mai, începând cu ora 18.00.

Ca în anii precedenți, Ziua Europei în Regiunea de Dezvoltare Nord este organizată, în parteneriat, de Agenția de Dezvoltare Regională Nord, Consulatul General al României la Bălți și Centrul Interactiv European „Pro-Europa" Bălți. În acest an, la organizarea evenimentului participă și Consiliul Raional Soroca.

La Soroca, celebrarea Zilei Europei, devenită o frumoasă tradiție în mai multe localități din Republica Moldova, va debuta cu inaugurarea unei expoziții dedicate Uniunii Europene și meșteșugurilor tradiționale din regiune.

Evenimentul va continua cu un spectacol de muzică și dans cu genericul „Armonii europene", la care vor participa artiști și formații renumite din Republica Moldova și de peste hotare.

La eveniment vor participa ambasadori și membri ai corpului diplomatic din țările europene aflați în misiune la Chișinău, precum și personalități din nordul Republicii Moldova.

În Regiunea de Dezvoltare Nord, Ziua Europei a fost celebrată oficial pentru prima dată la 14 mai 2011, în municipiul Bălți. În 2012, tot la Bălți, Ziua Europei a fost sărbătorită la 26 mai.