Prima   -  Anunțuri & invitații   -  Invitații - INVITAȚIE pentru mass-media la evenimentul de inaugurare a Incubatorului de Afaceri din comuna Larga, raionul Briceni

INVITAȚIE pentru mass-media la evenimentul de inaugurare a Incubatorului de Afaceri din comuna Larga, raionul Briceni

27.09.2013   1507 accesări  

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Dezvoltare Regională Nord, în colaborare cu Primăria comunei Larga, raionul Briceni, organizează, joi, 3 octombrie a.c., cu începere de la ora 11:00, evenimentul de inaugurare a Instituției Publice „Incubatorul de Afaceri Larga" (IP „I.A. Larga”), primul incubator de afaceri din mediul rural în Republica Moldova.

IP „I.A. Larga” a fost creat în rezultatul implementării proiectului de dezvoltare regională „Inaugurarea incubatorului de afaceri din comuna Larga  - un factor important in activitatea privind măsurile active de ocupare a tineretului din regiune", implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.

IP „I.A. Larga” reprezintă o instituție ce oferă antreprenorilor cu idei și planuri de afaceri viabile șansa de a le realiza într-un mediu potrivit. Firmele rezidente vor beneficia de oficii la preț accesibil, consultanță și instruire antreprenorială, suport consultativ la achiziționarea  echipamentului, costuri de administrare reduse, precum și alte facilități.

Evenimentul de inaugurare va fi deschis de către ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan. La eveniment vor mai participa președintele raionului Briceni, Efimia Bandalac; președintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord, Ion Parea; directorul ADR Nord, Ion Bodrug; șeful Oficiului teritorial Edineț al Cancelariei de Stat, Victor Cerevatâi; rezidenți și jurnaliști.

Menționăm că solicitantul proiectului de inaugurare a IP „I.A. Larga” este Primăria Larga. Pentru implementarea acestui proiect au fost alocați, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, 2 570,39 de mii de lei. Proiectul se înscrie în prioritatea 2 din Strategia de Dezvoltare Regională Nord - susținerea dezvoltării sectorului privat și a pieței forței de muncă.

Agenda evenimentului se găsește AICI.