Prima   -  Anunțuri & invitații   -  Invitații - Festivalul Cartofului, ediția II. Agenda evenimentului

Festivalul Cartofului, ediția II. Agenda evenimentului

30.10.2013   1629 accesări  

Festivalul Cartofului, ediția II, va avea loc sâmbătă, 2 noiembrie, în orașul Briceni. Festivalul va promova cultura cartofului și calitatea bucatelor tradiționale gătite din cartofi.

Evenimentul este organizat, în parteneriat, de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Consiliul raional Briceni, Federația Națională a Fermierilor din Moldova, Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Universitatea Agrară de Stat din Moldova. 

Programul Festivalului include: expoziții cu vânzare a cartofilor, produselor din cartof, preparatelor de uz fitosanitar, tehnicii agricole și articolelor meșteșugărești; atelier de lucru: „Starea actuală și perspectivele dezvoltării cartofului”; spectacol muzical și dans cu participarea formațiilor artistice din regiune și țară cu genericul „Cartoful - a doua pâine”; concursuri; concert cu participarea interpreților de muzică populară și ușoară, horă.

Cartoful, a patra sursă de energie alimentară după orez, grâu și porumb, a fost cunoscut de oameni cu 8000 de ani în urmă, fiind cultivat de către comunitățile de vânători și culegătorii din apropierea lacului Titicaca, aflat în zona înaltă a munților Anzi, la frontiera dintre Peru și Bolivia.

  • Agenda evenimentului se găsește AICI.
  • Pagina evenimentului e AICI.

  • Vezi cum a fost prima ediție a Festivalului Cartofului. Click AICI.