Prima   -  Anunțuri & invitații   -  Invitații - IMPORTANT! Următoarea ședință a CRD Nord va avea loc în data de 13 februarie

IMPORTANT! Următoarea ședință a CRD Nord va avea loc în data de 13 februarie

31.01.2014   2324 accesări   Comunicat de presă

13 februarie 2014, ora 10.00, Sala Senatului Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (str. Pușkin 38). Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) organizează prima ședință ordinară din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord). La ședință sunt invitați reprezentanții mass-media.

Reieșind din faptul că ședința precedentă, planificată pentru data de 24 decembrie 2013, nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum, la ședința din 13 februarie 2014 vor fi discutate subiectele incluse anterior în agenda ședinței CRD Nord, precum și subiecte noi. 

La ședința CRD Nord vor participa ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, membrii CRD Nord, specialiști de la ADR Nord.

Prezidată de către președintele CRD Nord, Ion Parea, ședința se va axa pe următoarele subiecte:

Partea I

  • Cu privire la audierea Raportului de activitate al ADR Nord în anul 2013
  • Cu privire la aprobarea Planului de activitate al ADR Nord în anul 2014  
  • Cu privire la aprobarea devizului de cheltuieli pentru organizarea şi funcționarea ADR Nord în anul 2014
  • Cu privire la informarea despre decizia CNCDR privind finanţarea în anul 2014 a proiectelor incluse în DUP 2013-2015 și gradul de pregătire a lor
  • Cu privire la Planul de activitate al CRD Nord în anul 2014
  • Cu privire la aprobarea Programului regional sectorial în domeniul Eficienţei energetice a clădirilor publice din RDN 
  • Cu privire la aprobarea Programului regional sectorial în domeniul Managementul deşeurilor solide în RDN
  • Cu privire la inițierea procesului de planificare strategică regională pentru perioada 2015-2020 și constituirea grupului  de lucru regional 
  • Cu privire la semnarea Acordului de parteneriat în cadrul proiectului „Facilitarea promovării potențialului Regiunii de Dezvoltare Nord”

Partea II

  • Cu privire la Strategia de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova pentru anii 2013-2027
  • Cu privire la pașii următori în implementarea Strategiei. Cerințe privind elaborarea studiilor de fezabilitate

În vederea bunei desfășurări a ședinței, îi rugăm pe membrii CRD Nord să-și confirme participarea până în data de 10 februarie 2014 la telefonul (231) 26294 sau la e-mailul spsp.adrnord@gmail.com. 

  • Prima ședință a noii componențe a CRD Nord a avut loc în data de 13 septembrie 2011. Ultima ședință deliberativă a CRD Nord a avut loc în data de 18 octombrie 2013, la Costești, Ialoveni.
  • Date de contact pentru informații suplimentare: tel. (231) 6-19-80; e-mail: adrnord@gmail.com.

Atașamente

Despre CRD Nord

CRD Nord este structura regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită în vederea elaborării, coordonării și monitorizării politicii de dezvoltare regională la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord (RDN), formate din municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca. Consiliul Regional are 48 de membri, fiind alcătuit din președinții raioanelor componente, primarul municipiului Bălți și câte un reprezentant al asociațiilor de primari, societății civile și sectorului privat din fiecare raion și municipiu al RDN. Membrii Consiliului Regional își exercită atribuțiile cu titlu gratuit. Mai multe detalii despre CRD Nord se găsesc AICI.

Componența CRD Nord