Prima   -  Informații utile   -  Invitații - Masă rotundă: „Agenția de Dezvoltare Regională Nord la 5 ani de activitate”

Masă rotundă: „Agenția de Dezvoltare Regională Nord la 5 ani de activitate”

15.12.2014   508 Accesări  

Se împlinesc 5 ani de când, odată cu fondarea Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN) au început să fie realizate primele proiecte de dezvoltare regională. De atunci, au trecut un an de pregătiri și încă 4 ani de multiple activități, timp în care ADR Nord a contribuit la creșterea condițiilor de trai pentru cetățenii din nordul Republicii Moldova.

Cu această ocazie, partenerii ADR Nord din cadrul Ministerului Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale din Republica Letonia (VARAM) vor fi, în perioada 16-21 decembrie a.c., alături de noi, pentru a ne susține și a planifica împreună cu specialiștii ADR Nord viitoarele activități comune.

Vizita delegației letone în RDN se va încheia cu organizarea unei mese rotunde cu genericul „Agenția de Dezvoltare Regională Nord la 5 ani de activitate”. Evenimentul va avea loc vineri, 19 decembrie, în satul Corjeuți, raionul Briceni, în incinta restaurantului „La Paris”, începând cu ora 14.00.

La eveniment vor participa funcționari de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord, parteneri ai ADR Nord, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai organizațiilor neguvernamentale, precum și o delegație din componența căreia vor face parte funcționari de la Ministerul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale din Republica Letonă (VARAM) și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din Letonia.

În cadrul mesei rotunde vor fi prezentate realizările ADR Nord de-a lungul activității sale, vor fi prezentate domeniile în care Moldova și Letonia colaborează și vor fi stabilite activitățile comune moldo-letone pentru anul 2015.

Cu ocazia evenimentului de aniversare a celor 5 ani de activitate a ADR Nord, vor fi anunțate rezultatele unui concurs de cartofi, iar partenerilor ADR Nord și agenților economici din regiune li se vor înmâna diplome.

Pe parcursul aflării delegației letone în RDN, raionul Edineț și districtul Daugavpils, raionul Florești și districtul Saldus, raionul Briceni și districtul Brocēni, Asociațiile obștești „Pro Cooperare Regională” și „Forumul Rural Leton” vor semna acorduri de colaborare.

Arrow Prev

      

        

Arrow Next