Prima   -  Informații utile   -  Invitații - IMPORTANT! Prima ședință a noii componențe a CRD Nord va avea loc în data de 29 septembrie

IMPORTANT! Prima ședință a noii componențe a CRD Nord va avea loc în data de 29 septembrie

22.09.2015   600 Accesări  

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), organizează ședința de constituire a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord). Prima ședință a noii componențe a CRD Nord va avea loc marți, 29 septembrie, de la ora 10.00, în Sala Polivalentă a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

ADR Nord îi invită la eveniment pe toți jurnaliștii interesați de subiectul dezvoltării regionale.

La ședința CRD Nord vor participa ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca; șeful Direcției generale dezvoltare regională (DGDR), Valerian Bânzaru; noii membri ai CRD Nord; specialiști din cadrul ADR Nord și jurnaliști.

În cadrul ședinței vor fi desemnați preşedintele și vicepreședintele CRD Nord, precum și reprezentantul sectorului privat în cadrul Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR).

Noii membri ai Consiliului vor lua act de rolul CRD Nord în realizarea obiectivelor politicii naţionale şi regionale în dezvoltarea regională, precum și de atribuțiile și activitatea curentă a ADR Nord, instituție ce realizează obiectivele regionale şi naţionale de dezvoltare regională în nordul Republicii Moldova. Aceste subiecte vor prezentate de către directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

La eveniment va participa și Philipp Johannsen, director de țară al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Republica Moldova și managerul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”. Philipp Johannsen le va vorbi noilor membri ai CRD Nord despre asistenţa acordată de Guvernul Germaniei în procesul de implementare a politicii de dezvoltare regională în Republica Moldova.

Potrivit legislației, componența CRD Nord se modifică după ce au loc alegeri locale generale.

Date de contact pentru informații suplimentare: tel. (231) 6-19-80; e-mail: adrnord@gmail.com.

Despre CRD Nord

CRD Nord este o structură regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită în vederea elaborării, coordonării și monitorizării politicii de dezvoltare regională la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord (RDN), în componența căreia intră municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca. CRD Nord are 48 de membri, fiind alcătuit din președinții raioanelor componente, primarul municipiului Bălți și câte un reprezentant al asociațiilor de primari, societății civile și sectorului privat din fiecare raion și municipiu al RDN. Membrii CRD Nord își exercită atribuțiile cu titlu gratuit. Mai multe detalii despre CRD Nord se găsesc AICI.

Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (2015-2019)

Arrow Prev

      

   

Arrow Next