Prima   -  Oportunități de finanțare - Solidarity Fund PL în Moldova a lansat Fondul pentru Comunitățile Urbane – Ediția-pilot 2023-2024

Solidarity Fund PL în Moldova a lansat Fondul pentru Comunitățile Urbane – Ediția-pilot 2023-2024

24.05.2023   5265 accesări   solidarityfund.md

Solidarity Fund PL în Moldova a lansat Fondul pentru Comunitățile Urbane (FCU) din Republica Moldova. Fondul pentru Comunități Urbane, ediția-pilot 2023-2024, este destinat comunităților urbane din orașele din Republica Moldova cu o populație între 8.000 și 15.000 de locuitori.

Obiectivul general al fondului este de a stimula implicarea comunităților urbane în procesele de dezvoltare locală prin aplicarea instrumentelor participative.

FCU prevede un ciclu complet de cooperare cu partenerii locali prin organizarea unui program de consolidare a capacităților pentru o mai bună înțelegere a dezvoltării urbane și instrumentelor de activizare comunitară și însăși acordarea fondurilor pentru proiecte urbane. Astfel, FCU este constituit din două etape:  

Etapa I  Program de Capacitare pentru reprezentanții entităților eligibile (ateliere de lucru, cercetare locală, durata estimativă constituie 3 luni);

Etapa II  oferirea granturilor pentru micro-proiecte de dezvoltare urbană (implementarea proiectelor, durata estimativă constituie 12 luni).  

Cine este eligibil să participe în cadrul FCU?

  • APL-uri; 
  • Instituții publice; 
  • Asociații de locatari; 
  • Asociații obștești (ONG); 
  • Întreprinderi mici și mijlocii; 
  • Grupuri locale de inițiativă (inclusiv cele informale la nivel de bloc/stradă/zonă/oraș). 

Un alt criteriu important de eligibilitate constituie participarea minim două entități eligibile rezidente în același oraș. Astfel, recomandăm entităților eligibile din același oraș să se încurajeze reciproc să participe în cadrul FCU. Fiecare entitate va aplica separat, urmând procedura stipulată în Termenii de Referință. 

Pentru detalii despre eligibilitate, termeni și condiții de aplicare vă rugăm să consultați Termenii de Referință ai FCU.  

Doritorii de a participa în cadrul FCU vor completa formularul de participare online, disponibil aici: https://form.jotform.com/231370643131344

Termenul-limită pentru completarea formularului este 05.06.2023, ora 17.00

Întrebările de clarificare privind Termenii de Referință pot fi expediate la adresa de e-mail serghei.severin@solidarityfund.md, cu maxim două zile până la expirarea termenului de aplicare la FCU.

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase