print
Atelier de lucru | Informarea elevilor din Gimnaziul „Eva Gudumac” din Tătărăuca Veche despre proiectul lansat în localitate
17.05.2012
2664 accesări

TĂTĂRĂUCA VECHE, SOROCA, 17 mai 2012. În incinta Gimnaziului „Eva Gudumac” a avut loc atelierul de lucru „Informarea elevilor din Gimnaziul "Eva Gudumac" despre proiectul „Iluminare stradală eficientă în comuna Tătărăuca Veche”, lansat în localitate. Atelierul a fost organizat în contextul implementării proiectului-pilot „Iluminare stradală eficientă în comuna Tătărăuca Veche”, lansat în data de 26 aprilie a.c. de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și Primăria Tătărăuca Veche.

În cadrul atelierului, Igor NEAGA, consultatnt GIZ, a prezentat elevilor proiectul de iluminare stradală, după care, împreună cu Svetlana CALINIAC, consultant GIZ, au inițiat discuții interactive privind noțiunile de proiect și eficiență energetică. Ulterior, consultanții GIZ au prezentat elevilor din Tătărăuca Veche filme informaționale despre sisteme eficiente de iluminat stradal și eficiență energetică.

Obiectivul general al proiectului-pilot de eficiență energetică este crearea sistemului de iluminare stradală în cele 6 localități din comuna Tătărăuca Veche. Acest proiect este unul dintre proiectele din Regiunea de Dezvoltare Nord, implementate de ADR Nord.

Costul investiției este de 800 mii de lei și este acoperit de proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ. Pînă la finele anului 2012, în comuna Tătărăuca Veche din raionul Soroca va fi instalat un sistem modern de iluminare stradală, de care vor beneficia în jur de 2200 de locuitori.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ), Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida) și Ministerul Afacerilor Externe al României.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord