print
Lucrările de construcție a unui foișor și a unei belvederi la zimbrăria din Pădurea Domnească sunt în desfășurare
25.09.2013
2468 accesări

Pădurea Domnească, 24 septembrie 2013. Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a efectuat o vizită de monitorizare în Rezervația Naturală de Stat „Pădurea Domnească”, unde se implementează proiectul „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”.

În prezent, la zimbrărie, sunt în desfășurare lucrările de construcție a foișorului, ce va servi drept punct de informare, și a unei belvederi, de unde turiștii vor putea admira zimbrii de la înălțime. Lucrările decurg conform graficului și fac parte din prima etapă de implementare a proiectului.

În 2014, odată cu cea de-a doua etapă de implementare a proiectului, vor fi construite trei pensiuni a câte 7 locuri de cazare fiecare, precum și spații pentru camping, o parcare pentru autoturisme, ce vor fi construite la popasul turistic „La Fontal”.

Solicitantul proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”, lansat la începutul lunii septembrie curent, este Consiliul Raional Glodeni. Proiectul se înscrie în prioritatea III din Strategia de Dezvoltare Regională Nord - îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice. Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea activităților turistice, culturale și de agrement, care să contribuie la creșterea numărului de locuri de muncă, a veniturilor alternative, precum și la diversificarea activităților în spațiul rural. Potrivit deciziei Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) nr. 3/13 din 21 iunie 2013, pentru implementarea acestui proiect vor fi alocați, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), 5 milioane de lei. Pentru lucrările efectuate în 2013, CNCDR a aprobat alocarea a 766,8 de mii de lei. Proiectul va fi implementat în decurs de 24 de luni din ziua lansării.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord