print
Buldozer livrat în cadrul unui proiect de management a deșeurilor solide pentru 7 localități
18.03.2014
2133 accesări

Sigureni (Râșcani), 18 martie 2014. Un buldozer de fabricație chinezească marca „YTO C902”, în valoare de 590 de mii de lei, a fost livrat Primăriei Singureni în cadrul proiectului „Sistem de colectare și transport al deșeurilor menajere pe raza microregiunii interraionale Râșcani  (s. Singureni, s. Corlăteni, s. Grinăuți, s. Recea, s. Răcăria, s. Aluniș) - Drochia (s. Pelinia)”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

Lucrările în cadrul proiectului au fost finalizate în noiembrie 2013. Astfel, la instituțiile publice din cele 7 localități au fost construite 24 de platforme pentru colectarea deșeurilor menajere solide, au fost achiziționate două autospeciale pentru colectarea deșeurilor și un tractor cu remorcă, un buldozer, 8574 de pubele pentru gospodării și 116 eurocontaine pentru amplasarea acestora pe platforme. De asemenea, a fost procurată tehnică de calcul și mobilier pentru angajații serviciului de salubrizare, ce urmează a fi creat.

Totodată, în cadrul proiectului fost desfășurată o campanie de informare și conștientizare, în cadrul căreia au fost organizate seminare de informare pentru tinerii din comunitățile beneficiare și elaborate și distribuite pliante informative. La finalul campaniei, a fost organizat un concurs creativ pentru elevii din cele 7 localități, cu genericul „Tinerii ambasadori ai satului curat”.

Valoarea totală a proiectului este de 7 052 104 de lei, 5 812 204 de lei fiind alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și 1 239 990 de lei - din sursele Guvernului german, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord