print
Lucrările de construcție-montaj a unui apeduct magistral în raionul Sângerei vor demara săptămâna viitoare
22.06.2017
1993 accesări ADR Nord,

Sângerei, 22 iunie 2017. Părțile implicate în procesul de realizare a proiectului „Apeduct Bălți-Sângerei, etapa III, și stația de tratare”, realizat de ADR Nord, s-au reunit în incinta Consiliului raional Sângerei, unde au participat la o ședință de coordonare a lucrărilor de construcție-montaj a apeductului ce va asigura accesul la apă de calitate pentru 17 sate din raionul Sângerei, inclusiv orașul Sângerei.

La ședință au participat managerul de proiect, reprezentantul instituției de proiectare și reprezentanți ai instituțiilor desconcentrate din teritoriu.

Lucrările de construcție-montaj vor demara săptămâna viitoare și vor fi executate de SRL „Laiola”. Supravegherea tehnică a lucrărilor va fi asigurată de SRL „Helicecom-Nord”.

Prin implementarea acestui proiect se dorește crearea accesului la apă potabilă de calitate pentru aproape 40 de mii de locuitori din raionul Sângerei, creându-se totodată o similară oportunitate și pentru 10 localități din raionul vecin, Teleneşti, care intră în componența Regiunii de Dezvoltare Centru.

În cadrul proiectului vor fi construiți 13.244 m de apeduct magistral ce va lega orașele Bălţi de Sângerei şi un branşament de 4.891 m spre satul Bilicenii Vechi, raionul Sângerei. Totodată, vor fi construite o staţie de pompare, trei castele de apă, și o staţie de dezinfectare a apei.

Conform cererii de finanțare, valoarea totală a proiectului este de 39.387.000 de lei. Recent, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 6.500.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017. Lucrările în cadrul proiectului urmează a fi realizate în decurs de 24 de luni.

Precizăm că proiectul „Apeduct Bălți-Sângerei, etapa III, și stația de tratare” este o continuare a unui proiect similar realizat de ADR Nord în anul 2013. Este vorba de proiectul „Finalizarea construcției apeductului magistral Bălți-Sângerei cu ramificații comunitare”.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord