print
Ședință de lucru cu responsabilii tehnici și managerii proiectelor finanțate din FNDR
09.08.2017
1449 accesări ADR Nord,

O ședință de lucru cu managerii de proiecte și responsabilii tehnici responsabili de implementarea proiectelor de dezvoltare regională care au obținut finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) a avut loc miercuri, 9 august, în incinta ADR Nord.

În cadrul ședinței, specialiștii ADR Nord au prezentat informații detaliate despre rolul și responsabilitățile managerilor de proiecte și responsabililor tehnici în procesul de implementare a proiectelor de dezvoltare regională. În acest context, Constantin Bândiu, șef Secție managementul proiectelor și director interimar al ADR Nord, s-a referit la responsabilitățile comune ale managerilor de proiecte, responsabililor tehnici, aplicanților și ADR Nord.

Directorul interimar al Agenției a menționat, între altele, că ADR Nord atrage o deosebită atenție faptului cum sunt valorificați banii publici. În acest sens, executarea lucrărilor în cadrul proiectelor trebuie să decurgă conform contractelor și legislației în vigoare.

„Obiectivul nostru principal este implementarea proiectelor, de care vor beneficia, în primul rând, cetățenii. Dirigintele de șantier, managerul de proiect, responsabilul tehnic, operatorul economic, primarul (în calitate de beneficiar al proiectului) trebuie să conlucreze fructuos, astfel încât să soluționeze orice probleme ori de câte ori acestea ar putea apărea. ADR Nord, în calitate de instituție care implementează proiecte, va monitoriza întregul proces și va contribui la soluționarea eventualelor dificultăți”, a subliniat directorul interimar al ADR Nord.

Participanții la întrunire au susținut ideea conlucrării eficiente în vederea implementării unor proiecte durabile.

În 2017, ADR Nord implementează 13 proiecte de dezvoltare regională care au obținut finanțare din sursele FNDR. În acest sens, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 69,50 de milioane de lei. Din cele 13 proiecte, 11 sunt proiecte noi, aprobate spre finanțare în urma desfășurării Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020. Pentru celelalte două proiecte, lansate în 2014, a fost extins termenul de implementare. Detalii despre toate cele 13 proiecte de dezvoltare regională se găsesc AICI.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord