print
Aplicanții proiectelor de aprovizionare cu apă și canalizare și eficiență energetică finanțate de UE s-au întrunit în ședință comună
10.11.2017
1570 accesări ADR Nord,

O ședință de lucru cu aplicanții celor patru proiecte din domeniul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) și ai celor două proiecte din domeniul Eficiența energetică în clădirile publice (EECP), finanțate de Uniunea Europeană prin intermediul proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova (MSPL), a avut loc vineri, 10 noiembrie, în incinta ADR Nord. Participanții la eveniment s-au întrunit pentru a examina proiectele de memorandumuri de înțelegere pe care urmează să le semneze, discutând totodată și despre modalitățile de implementare a proiectelor finanțate de UE.

În cadrul ședinței, reprezentanții proiectului MSPL, Valentina Pleșca și Petru Veverița, au accentuat importanța procedurii și discuțiilor pe marginea semnării memorandumurilor de înțelegere. De asemenea, reprezentanții MSPL au menționat că, pentru o bună conlucrare în procesul de implementare a celor șase proiecte, este esențială implicarea activă a tuturor partenerilor.

La rândul său, directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu, a mulțumit partenerilor europeni pentru suportul oferit, menționând importanța suportului financiar considerabil care urmează să vină din partea UE. „Această primă etapă de pregătire a documentației necesită multă responsabilitate din partea părților implicate. Implementarea celor șase proiecte va fi bazată pe abordarea «5 Piloni», activități în cadrul cărora vor participa toate părțile implicate în acest proces complex”, a subliniat directorul interimar al ADR Nord.

Participanții la întrunire au stabilit că să definitiveze etapa de pregătite a pachetelor de documente, pentru semnarea lor. Memorandumurile de înțelegere urmează a fi semnate de către părți după încheierea Acordurilor de finanțare dintre proiectul MSPL și Agențiile de Dezvoltare Regională.

Precizăm că, în următorii ani, ADR Nord va implementa în Regiunea de dezvoltare Nord șase proiecte cu finanțare din partea UE: patru proiecte în domeniul AAC și două în domeniul EECP.

Proiectele ce vor fi finanțate de Uniunea Europeană în Regiunea de Dezvoltare Nord:

Nr.

Denumire proiect

Domeniu de intervenție

1.

Îmbunătățirea serviciilor aprovizionării cu apă și canalizare în or. Edineț

AAC

2.

Îmbunătățirea serviciilor aprovizionării cu apă și de gestionare a apelor uzate în or. Fălești

AAC

3.

Îmbunătățirea serviciilor aprovizionării cu apă și de gestionare a apelor uzate în or. Drochia

AAC

4.

Îmbunătățirea serviciilor aprovizionării cu apă în satele Păscăuți, Damașcani, Proscureni, Gălășeni, Mălăiești și Hiliuți

AAC

5.

Creșterea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir”, mun. Bălți

EECP

6.

Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului „Iurie Boghiu”, satul Flămânzeni, raionul Sângerei

EECP

Proiectul MSPL este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Activități anterioare:

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord