print
Vizită de inspectare pe șantierul viitoarei piețe regionale angro din Râșcani
13.07.2018
1488 accesări

Directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, și președintele raionului Râșcani, Iurie Urzică, însoțiți de specialiști din cadrul Agenției, s-au documentat vineri, 13 iulie a.c., despre procesul de implementare a proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin amenajarea pieței regionale angro și a spațiilor destinate activităților neagricole în raionul Râșcani”, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Prin implementarea acestui proiect, autoritățile locale doresc să dezvolte infrastructura de afaceri regională pentru asigurarea comerţului eficient a produselor autohtone de legume şi fructe, în condiţii igienice, de calitate şi în folosul consumatorilor.

În cadrul proiectului sunt în desfășurare lucrări de construire a unei piețe regionale angro conectată la infrastructura de utilităţi publice şi căi de acces. În prezent, sunt executate lucrări de montare a fermelor metalice pentru frigiderul prevăzut pentru păstrarea legumelor și fructelor. Totodată, proiectul prevede și crearea mecanismului de funcţionare a pieţei regionale angro şi de promovare a serviciilor pieţei regionale angro.

La fața locului, participanții la vizita de documentare au abordat un șir de probleme ce apar în procesul executării lucrărilor, cum ar fi: montarea sistemului de electricitate, a celui de canalizare și a apeductului etc.

Valoarea totală a proiectului este de 20.020.000 de lei, din care 20.000 de lei reprezintă contribuția Consiliului raional Râșcani. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 4.000.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate până la sfârșitul anului 2018. Anul trecut, au fost efectuate lucrări în valoare de circa 700 mii de lei.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord