print
Satele Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos vor fi asigurate cu apă potabilă. Lucrările de construcție-montaj a sistemelor de apeduct vor demara în curând
23.07.2018
875 accesări

Părțile implicate în procesul de realizare a proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, realizat de ADR Nord, s-au reunit în incinta Primăriei satului Cuhureștii de Sus, unde au participat luni, 23 iulie a.c., la o ședință de coordonare a lucrărilor de construcție-montaj a sistemelor de apeduct ce vor aduce apa potabilă de calitate în casele a circa 3900 de locuitori ai satelor Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos.

La ședință au participat managerul de proiect, reprezentantul instituției de proiectare și reprezentanți ai instituțiilor desconcentrate din teritoriu.

Lucrările de construcție-montaj vor demara în curând și vor fi executate de SRL „Polimer Gaz Construcții”. Supravegherea tehnică a lucrărilor va fi asigurată de ÎI „Nicolaev Constantin”.

În cadrul proiectului vor fi construiți 33 327,3 m de rețele de apeduct, 1 546,45 m aducție (sector I) și 3 305,55 m aducție (sector II). Totodată, vor fi construite un sistem de captare a apei de izvor, o staţie de pompare, o stație de captare, patru rezervoare de apă a câte 50 m3 fiecare.

Costul subproiectului de la Cuhureștii de Jos și Cuhureștii de Sus este de 21,713 milioane de lei, alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Subproiectul face parte din proiectul „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, realizat de ADR Nord în parteneriat cu Fundația Filiala din Moldova a Fundației SKAT, implementator al proiectului Elveției de Apă și Sanitație în Moldova / ApaSan, S.A. „Servicii Comunale Floreşti" și primăriile partenere. Bugetul total al proiectului se cifrează la 66,08 de milioane de lei, din care 29,90 de milioane de lei sunt solicitați din sursele FNDR, iar 29,92 milioane de lei reprezintă cofinanțarea ApaSan. Obiectivul major al proiectului este asigurarea cu apă potabilă de calitate a 10 localități rurale din raioanele Florești și Soroca.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord