print
A fost semnat contractul de achiziționare a serviciilor de elaborare a documentației tehnice de execuție pentru proiectul de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți, finanțat de UE
24.09.2018
773 accesări

ADR Nord, Primăria municipiului Bălți și S.A. „Conex” au semnat luni, 24 septembrie, contractul de achiziționare a serviciilor de elaborare a documentației tehnice de execuție pentru proiectul de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți.

Anterior, grupul de lucru pentru achiziții publice format în cadrul ADR Nord a decis să atribuie contractul de achiziționare a serviciilor de elaborare a documentației tehnice de execuție pentru proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți” ofertantului S.A. „Conex”.

Se estimează că în rezultatul implementării proiectului, consumul anual normat de energie la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Bălți se va reduce cu 547 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 cu 125 tone. Odată cu măsurile de sporire a eficienței energetice a instituției, vor fi asigurate condiții mai bune de studiu pentru elevii care învață aici și, respectiv, pentru cadrele didactice și personalul tehnic.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți”, a cărui valoare estimativă se cifrează la 1,236 milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord