print
La Râșcani fost prezentat raportul privind elaborarea proiectului de execuție (faza III) în cadrul proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în șase sate din raion
01.08.2019
764 accesări

Miercuri, 31 iulie a.c., în incinta Consiliului raional Râșcani, a avut loc ședința de prezentare a raportului privind elaborarea proiectului de execuție (faza III) în cadrul proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în șase sate din raionul Râșcani.

La eveniment au participat autorități publice locale din aria proiectului, proiectantul, reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord și consultanți regionali ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

În cadrul ședinței, proiectantul Constantin Roșca a prezentat schemele apeductului și ale sistemului de canalizare, amplasarea stațiilor de pompare și tratare, precum și schemele conductelor magistrale, stația de dezinfectare a apei cu hidroclorid de sodiu, subtraversările drumurilor naționale și de amplasare a rețelelor de apă în zonele de protecție.

În urma realizării proiectului din raionul Râșcani, în șase sate vor fi construite 19,6 km de rețele de distribuție a apei potabile și 40 km de rețele de canalizare. De asemenea, va fi construită o conductă magistrală cu o lungime de 26 km. Totodată, în cadrul proiectului de AAC din cele șase sate vor fi construite 3 stații de epurare a apelor uzate, 1 stație de tratare a apei potabile și 1 stație de pompare pentru 28 de localități din raionul Râșcani. Circa 23.500 de locuitori ai raionului Râșcani vor fi beneficiarii proiectului, a cărui valoare estimativă se cifrează la 3,5 milioane de euro.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Păscăuți, Dămășcani, Proscureni, Gălășeni, Mălăiești și Hiliuți, raionul Râșcani” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord